fbpx

Ako imaš osjećaj da svog dragog stalno vučeš za ručicu i stalno si bijesna na njegovu pasivnost.
Ako imaš previše odgovornosti na leđima i sve odluke u vezi donosiš sama.

I ako umjesto toga želiš da tvoj muškarac počne donositi odluke i pokrene se.
Da te iznenadi večerom, izletom, onda je ovaj članak pun pogodak za tebe.

I odmah da ti kažem da te skroz razumijem jer sam 4 sam godine „kipila“ jer sam imala dojam da sam u vezi sa „šlapom,“ a ne s muškacem.
Iritirao me svaki njegov pokret i ništa nije bilo dovoljno dobro što god on napravio.
I samo sam željela biti ona zabavna i nasmijana kakva sam nekad bila, prije nego što sam ga upoznala.

Ono što je meni pomoglo po tom pitanju i promijenilo život za 107% na bolje je otkriće ženske energije. I želim to podijeliti s tobom jer svim svojim srcem vjerujem da svaka žena može biti sretna u ljubavi, bez obzira na to kakva je njena trenutna situacija i koliko već traje.

Što je to ženska energija?

Ženska energija je sušta suprotnost od muške energije u kojoj si, vjerojatno, većinu svog vremena, naročito kao biznis žena i majka. I ona ti je prirodna i poznata.
Reci mi, da li većinu dana, na poslu pogotovo, provedeš tako da imaš obaveze i zadatke koje odrađuješ. Ili puno razmišljaš, planiraš, analiziraš, kontroliraš, iniciraš?

Ako je tvoj odgovor DA, to znači da si u muškoj energiji.

Ali, ako si u vezi ili želiš biti u vezi, muškarac je taj koji, većinu vremena, treba biti u muškoj energiji, a ti kao žena da si u ženskoj.
Jer da bi bilo strasti u vezi, da bi bilo romantike, intimnosti potrebne su dvije različite energije. Muška i ženska.
A, ako si ti u muškoj i tvoj dragi u muškoj, dolazi do kratkog spoja između vas koji se manifestira na jedna od sljedećih načina:

I nikako sada nema mjesta tome da se osjećaš loše ili da se kriviš, ako si osvijestila da si uglavnom u muškoj energiji.
Jer ona ti itkeakko služi na poslu i u mnogim segmentima života poput edukacije, postizanja rezultata, napredovanja…. Jedino u vezi ne!

Ovo ti spominjem jer često se bune, na spomen ženske energije, moje klijentice s kojima radim individualni coaching. Kažu mi da ne žele glumiti, da se ne žele mijenjati. I skroz te razumijem, ako i ti to misliš.

I ono što je genijalno je da ostaješ svoja, kada si u ženskoj energiji!
Jer svatko od nas ima mušku i žensku energiju i možemo se prebacivati iz jedne u drugu prema potrebi.
I sada ti može proći kroz glavu nešto poput: „OK Barbara, kako izgleda ta ženska energija?“
Ona je suprotna od muške. Ako je muška energija akcija, ženska energija je stajanje na mjestu. Dovoljno da jesi, da postojiš i da ne moraš sve raditi sama. Gledaš što se događa i odlučuješ u momentu, ne planiraš.
Npr. tvoj muškarac ti predlaže kako da provedete vikend. Ne planiraš ti. Ne iniciraš ti. I kako si u ženskoj energiji, kažeš svoje mišljenje o tome, da li li ti se sviđa ili ne. Jer to što tvoj muškarac inicira, ne znači da moraš bezuvijetno prhvatiti, ako ti ne odgovara.
Ženska enrgija je vraćanje sebi kao ženi. I kada budeš češće u ženskoj energiji osjetit ćeš da ti, u stvari, to jako paše.
Npr. u ženskoj si energiji kada slušaš muziku, kada plešeš, kada uživaš u toploj kupki, kada zaboraviš na sve na masaži, kada gledaš film i isključiš se od cijelog svijeta…
Jer, današnji način života favorizira mušku energiju. Samo daj, daj, da, daj više, radi više, grabi više….i kada god nema raznovrsnosti nema blanasa.

Kako najčešće provode dane moje klijentice, uspješne biznis žene? Na poslu stvaraju, mijenjaju, pokreću, realiziraju… Ono, čine čuda koje rezultate postižu i koje ciljeve ostvaruju i kakav utjecaj imaju na svom poslu.
I onda dođu doma i samo nastave biti u istoj, muškoj energiji; brinu o djeci, o domaćinstvu, iniciraju izlete, organiziraju godišnje odmore.
A često čujem i da što god naprave njihovi pratneri nije im dovoljno dobro jer one znaju bolje i brže to naprave. I onda su iscrpljene, nezadovoljne, ljute, nervozne, prazne…jer nisu u energetskom balansu.

I zato je full bitno pored partnera biti u ženskoj enrgiji, kako bi on mogao biti u muškoj. Kako bi ti mogao pružati i davati tako da ti bude ljepše i lakše u životu.
I kako bi kao žena mogla odahnuti, prepustiti se i primati od njega, a ne samo davati i skakati i raditi.
Tako da na poslu i dalje pobjeđuješ u muškoj energiji, a onda kada dođeš doma da se prebaciš u žensku energiju. I da uživaš u strastvenoj, bliskoj i veseloj vezi sa svojim muškarcem koji te sve više obožava i neprestano ti želi pružati i činiti puno za tebe kako bi ti bilo još ljepše i još lakše u životu.

Barbara Grgurić, Love coach za uspješne biznis žene da budu uspješne i u ljubavi

www.obnoviljubav.com/webinar