fbpx

Kritizirati? Nema toga na početku!

U vezi se daješ bezuvjetno. Veseliš se, ako se tvoj dragi dobro osjeća. Jaka si. Ne bježiš od životnih situacija, već ih hrabro rješavaš.

Borba

I zato ti nije jasno od kuda taj poriv da s vremenom počneš kritizirati svog dragog.

Da mu saspeš u lice što te smeta.

Ali jednostavno to je jače od tebe.

I onda se posvađate jer mu se ne sviđa što čuje. Nekada ne pričate cijelu večer radi toga, ako ne i duže.

Nekada mu i ne kažeš ništa, ali te svejedno živcira i potajno ga osuđuješ.

Npr.

Tvoj dragi predloži da kupite novi auto, iako je sadašnji još uvijek dobar. I pomisliš si: Kako je neodgovoran prema novcima. Trošio bi na novi auto, iako nam je sadašnji još uvijek dobar, a vremena nisu za nepotrebno trošenje.

Što znači kada počnemo kritizirati druge?

U biti je fenomenalno da osuđujemo, ako znamo što nas na to tjera.

Jer, kada nas iritira što netko govori ili radi, vrlo je vjerojatno da to ima veze s nama. Iako to ne vidimo jer nam ego ne da da vidimo. Sakrio je to jako duboko.

No, gorka je istina da kada kritiziramo druge da zapravo govorimo o sebi i da ono što nam smeta kod drugih, zapravo nam smeta kod nas samih.

Samo to ne vidimo kod sebe. Jer je ego to dobro sakrio. Jer nam se toliko ne sviđa to što kritiziramo kod partnera da ne možemo ni pomisliti da smo i sami takvi. Iju!

kritizirati

Npr.

Imali smo situaciju u djetinjstvu kada smo doživjeli strah od napuštanja. No, toga se ne sjećamo. Ali to je i dalje tu. Taj strah od napuštanja upravlja našim životima.

I taj strah želi nestati, ali ne može dok ga ne osvijestimo.

I zato taj strah od napuštanja stalno traži situacije s nadom da će nas isprovocirati da ga konačno osvijestimo.

Najčešće se to dešava u vezama

Privlačimo partnera koji je emocionalno nedostupan, koji nije siguran da želi biti s nama u vezi, kojem su bitniji prijatelji od nas, koji se povlači…

I sve je to dovoljno da u nama budi strah od napuštanja: Super prilika da pogledamo u sebe i zapitamo se zašto nam se to dešava. Što to znači.

No, ono što radije radimo je da gledamo u partnera, da ga kritiziramo jer nam, naravno, nije ugodno osjećati strah od napuštanja.

Pa si mislimo: Nikada nije sa mnom, draži mu je posao i nogomet. Troši novce na odlazak na utakmice po cijeloj zemlji, umjesto da štedimo za godišnji.

Što napraviti da se prestaneš kritizirati?

Da baš dobro pogledaš u sebe. Ili da pitaš dragog, friendice…da li to primjećuju i kod tebe ono što zamjeraš partneru (ili drugima).

Da otpustiš prirodnim putem sve to nagomilano u tebi.

I tada će zamjerke, kritike i iritacije radi onoga što je partner rekao ili napravio prestati.

I biti ćeš sama sa sobom na miru jer kada osvijestiš nešto kod sebe, to se otpusti. I tada to više ne vidiš ni kod drugih, što nemaš kod sebe.

Tako možeš voljeti u potpunosti sebe.

I druge.

kritizirati

Ako si se prepoznala unutar ovih redova i želiš se prestati kritizirati i zračiti zadovoljstvom priključi se mojoj jedinstvenoj Online Oazi ŽENE U LJUBAVI.

Što je to?

Sigurno i posebno mjesto gdje uz moje vodstvo i podršku žena sličnih tebi (koje također rade na sebi) postaješ najbolja verzija sebe i uživaš u vezi kakvu želiš odavno.

Koliko god mislimo da sve možemo same, neke situacije ipak prelaze naše mogućnosti, bile toga svjesne ili ne.

Mislim da nitko ne može sve sam. I da se u timu postižu bolji rezultati. I to brže i jednostavnije.

Pridruži nam se još danas u Oazi za Žene od Akcije u Ljubavi.

Tu sam za tebe…

Barbara